Vinska klet Marof

Vinska klet Marof

Vinogradništvo

Vinska klet “MAROF”, nemško “Meierhof”, je pravzaprav kmetijsko posestvo, ki sega nazaj v leto 1905, ko je madžarska družina Szápáry tu postavila neke vrste »lovsko hišo« skupaj z zgradbami za kmetovanje in vinsko kletjo.

Vinogradi vinske kleti Marof se razprostirajo po najlepših obronkih neokrnjenega Goričkega. Z velikim spoštovanjem in posluhom do narave skrbno negujejo 40 ha vinogradov. V pritličju vinske kleti se razprostira soba za degustacije s čudovitim odprtim pogledom na prostrane vinograde in okoliško naravo.

V kleti se obiskovalcu razkrije povsem nov svet. Dovršeno oblikovana vinska klet z modernimi surovimi betonskimi zidovi, v kombinaciji z lesom in nerjavečim jeklom ustvarja pravo vzdušje za pridelovanje in hrambo vin višjega razreda. Najsodobnejša tehnološka oprema za kletarjenje v vsakem delu kleti govori o tem, da stoji za ustvarjanjem vin resna in dolgoročna vizija. V prvem nadstropju se z malega balkona lahko razgledate naokoli po vinogradih in bazenu, ugnezdenemu med padajoče griče. Z roko se lahko dotaknete ogromne krošnje stare lipe.

Kontakt info