Velika planina

Velika planina

Tek na smučeh, Smučanje, Pohodništvo

Dolino Kamniške Bistrice v osrčju Kamniških Alp na eni strani obdaja masiv Krvavca, na drugi pa je Velika planina; planina v pravem pomenu besede. Posejana je s pastirskimi kočami in počitniškimi hišicami. Od pomladi do zime ponuja pestre sprehode od enega pastirskega naselja do drugega, pozimi pa omogoča družinsko smučanje, saj položnejši tereni ne zahtevajo večjega smučarskega znanja. Veliko planino poznajo tudi smučarji tekači.

Smučišče se razprostira na višini med 1412 in 1666 m ter ponuja 3 km smučarskih prog, od katerih večina sodi med srednje zahtevne proge. Ravno zaradi svojih terenov je planina že nekaj let poznana kot priljubljeno družinsko smučišče v bližini Ljubljane.

Ljubiteljem smučarskih radosti sta poleg dvosedežnice Šimnovec na voljo še dve vlečnici, poskrbljeno pa je tudi za pestro dodatno ponudbo ob samem smučišču. Tik ob vznožju dvosedežnice Šimnovec se nahaja vlečnica Jurček, ki je namenjena najmlajšim ter smučarjem začetnikom. V bližini se nahaja manjši poligon za sankanje.

Kontakt info