Velenjska plaža

Velenjska plaža

Ob Velenjskem jezeru je urejena obala s prodom, ljubitelji sončenja se lahko žarkom nastavljajo na urejenih lesenih tribunah ali pa si izsposodijo ležalnike in senčnike, tisti bolj aktivni pa vrsto vodnih plovil, s katerimi si lahko na vodni gladini krajšajo čas. Ob plaži se nahaja tudi lokal, idealen za poletno osvežitev s sladoledom in hladno pijačo, nudi pa tudi krepčilne prigrizke, ki so po vodnih aktivnostih več kot dobrodošli. Možne vodne aktivnosti obsegajo windsurfing, SUP-anje, jadranje, potapljanje, vožnjo s pletno in seveda plavanje. Urejeno je območje varnega kopanja, v kopalni sezoni pa so na plaži prisotni tudi reševalci iz vode.

Če ob Velenjskem jezeru želite ostati več kot zgolj dan so na voljo tudi prostori za kampiranje, postavljanje prikolic in celo nekaj mobilnih hišk. Obstaja tudi možnost najema piknik prostora, za otroke pa je poskrbljeno z napihljivimi igrali, ki se bohotijo na vodni gladini.

Kontakt info

  • Rudniška cesta 8
    3320 Velenje
 

Ob Velenjskem jezeru je urejena obala s prodom – Velenjska plaža, ljubitelji sončenja se lahko žarkom nastavljajo na urejenih lesenih tribunah ali pa si izsposodijo ležalnike in senčnike, tisti bolj aktivni pa vrsto vodnih plovil, s katerimi si lahko na vodni gladini krajšajo čas. Ob plaži se nahaja tudi lokal, idealen za poletno osvežitev s sladoledom in hladno pijačo, nudi pa tudi krepčilne prigrizke, ki so po vodnih aktivnostih več kot dobrodošli. Možne vodne aktivnosti obsegajo windsurfing, SUP-anje, jadranje, potapljanje, vožnjo s pletno in seveda plavanje. Urejeno je območje varnega kopanja, v kopalni sezoni pa so na plaži prisotni tudi reševalci iz vode.<br />
<br />Če ob Velenjskem jezeru želite ostati več kot zgolj dan so na voljo tudi prostori za kampiranje, postavljanje prikolic in celo nekaj mobilnih hišk. Obstaja tudi možnost najema piknik prostora, za otroke pa je poskrbljeno z napihljivimi igrali, ki se bohotijo na vodni gladini.

Velenjska plaža