Pravljično V pravljici

Pravljično V pravljici

 

v pravljici

 

Kako drugače naj bi pa bilo v pravljičnem svetu? Tale je res kot iz pravljice a vseeno čisto drugačen od pričakovanega.

V pravljici lahko zdaj vsak najde zase tisto kar potrebuje, na način kot je za njega najbolj primerno: sprostitev, spoznanje, navdih in moč za akcijo. Besede, ki mamijo nekam, kjer še niste ali pa že dolgo niste bili. Pojdite V pravljico in spet boste našli svojo pravljico, ki jo je vredno živeti.

Sicer pa: kaj sploh lahko izgubite? Utrujenost, neznanje, nezaupanje, strahove, svoj stari jaz… uh, kako osvobajajoče je to:)

-Vse se je začelo v sanjah in s sanjami. V spanju in v budnem. Že kot zelo majhna sva Iris in Aleš sanjala en drugega, sanjala sva veliko kmetijo in veliko družino. Ja, sanjala sva veliko in to po zaslugi pravljic. Poslušala sva jih in jih prebirala, kot zdaj najini otroci. Razlik med pravljico in “svetom” skoraj ni bilo. Možno je bilo vse. In sedaj je spet… Pravita Iris in Aleš Lavrič, človeka precej drugačna od vseh. In ravno ta drugačnost mami k njimi. In nista sama, daleč od tega, imata še Zalo Loreno, Samuela Micha, Jonatana, Leva Ariana in Isabello Amari, spoznali jih boste. Poleg družine Lavrič boste spoznali izobraževalno kmetijo miru! Da, V pravljici je družinska kmetija, izobraževalna kmetija miru. Kjer so živali je lahko mir? Kot kaže da. Gosi, kokoši, konji, krave, koze, mački, psi, pujsi… so vsepovsod. Same so prišle k tej veliki družini. -Najprej s prošnjo za pomoč – za rešitev, za hrano, za varen in svoboden dom, za prijazno roko in sočutno dušo. Sedaj so nezamenljivi del naše družine, naše in vaše Pravljice. Povesta Lavriča.

Družina Lavrič, ki jo sestavljata mama in oče ter njunih pet otrok na kmetiji prispevajo vsak svoje poglavje zgodbice. To je prva in še vedno največja kmetija miru pri nas. Kakšno je njihovo poslanstvo?  Medse vabijo vse željne narave, druženja in radosti z domačimi živalmi. Za družine nudijo družinske pravljične vikende, tabore, kuharske tabore in pravljična praznovanja rojstnih dni. Lahko jih obiščete tudi le za en sam dan, za nekaj ur.

Vsega tega  se je nabralo toliko, da drugim pomagajo najti svojo pot v življenju – s starodavnimi znanji, novimi spoznanji, lastnim zaznavanjem in intuicijo. S toplino in hvaležnostjo, z veseljem in upanjem. V pravljici lahko zdaj vsak najde zase tisto kar potrebuje, na način kot je za njega najbolj primerno: sprostitev, spoznanje, navdih in moč za akcijo. Obiščite jih in se jim pridružite na poti življenja in spet boste našli svojo pravljico, ki jo je vredno živeti.

Sicer pa: kaj sploh lahko izgubite? Utrujenost, neznanje, nezaupanje, strahove, svoj stari jaz… uh, kako osvobajajoče je to:) Družina Lavrič je torej drugačna družina, taka, ki se je boste najbrž zapomnili za vselej.

Kraj: Škofljica, Pleše 11,  www.vpravljici.si, el. naslov: vpravljici@gmail.com, telefon: 040 223 693

Odprto: Vsak dan.

Avtor: M.C.