Prenočišča Žigon – Bed & Breakfast

Prenočišča Žigon – Bed & Breakfast

Nadmorska višina: 474m
Pohodništvo

Turistično kmetijo Žigon, na kateri se s turizmom ukvarjajo že od leta 1980, najdete v vasici Grčarevec, ob majhni cerkvici posvečeni sv. Luki. Gostje, ki se odločite za obisk kmetije, lahko prebivate v sodobno opremljenih sobah s kopalnico, telefonom in televizijo ter možnostjo brezžičnega dostopa do interneta.

Med kulinaričnimi specialitetami, ki jih lahko okušate na kmetiji, so jedi iz soje, tiste, po katerih so gostitelji najbolj poznani in tako je obisk kmetije primeren tudi za vegetarijance. V času kolin se na mizi znajde odlična kmečka pojedina. Iz kmetije se lahko odpravite na odkrivanje bližnje in daljne okolice.

Če ste ljubitelj kolesarjenja, je v neposredni bližini logaška kolesarska transverzala (LKT). Zanimiv je obisk Erazmovega Predjamskega gradu, Postojnske ali Planinske jame in presihajočega Cerkniškega jezera. V spomin se vam bodo vtisnile tudi lepote Planinskega polja, ki vabi k obisku tako poleti kot tudi pozimi, ko Unica prestopi bregove in polje spremeni v eno samo jezero ter obiskovalca navda z občutkom, da se nahaja v pravljični deželi.

Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji: Nemščina, italijanščina, angleščina in hrvaščina.

Kontakt info