Turistična kmetija Zdolšek

Turistična kmetija Zdolšek

Nadmorska višina: 340m
Tek na smučeh, Pohodništvo, Otroško igrišče, Namizni tenis, Kolesarjenje, Kegljanje

S tradicijo do ugleda, s kakovostjo do zaupanja. Turizem v hiši s tradicijo Zdolšek zagotavlja kakovostno turistično ponudbo gostom, ki zahtevajo zasebnost, udobje, pristnost in visoko kvaliteto turističnih storitev.

Dejavnost domačije je usmerjena v poljedelstvo in vinogradništvo. O starosti hiše priča odtis letnice 1824 na kamnitem vhodnem portalu hiše. Pred domačijo sta ogromen vrt in sadovnjak. Domačija se uvršča med tiste, ki ne nudi masovnega turizma, zato so tja vabljeni predvsem tisti gostje, ki zase želijo zasebnost, mir in počitek.

Okolica domačije je raznolika in zanimiva. Ljubitelji narave lahko kolesarijo, gobarijo, nabirajo zdravilna zelišča ali pa se sprehajajo med lepotami narave. Za goste je zanimivo tudi spoznavanje načina življenja na domačiji in v bližnji okolici, turistični centri v bližini (Terme Olimia in Terme Rogaška) pa lahko gostom dodatno popestrijo bivanje pri njih.

Kvaliteto turistične ponudbe dokazuje uvrstitev domačije v kategorijo štiri jabolka. Elementi tradicije, posebnega značaja in domačnosti, ki dajejo pečat domačiji, pa so pogojevali uvrstitev domačije v evropsko mrežo hiše s tradicijo v Sloveniji.

Dostop do kmetije: Do kmetije se da priti z več strani - z avtoceste Vransko-Maribor je treba zaviti pri odcepu za Dramlje, nato pa peljati proti Šentjurju in Šentvidu, kjer stojijo kažipoti; druga možnost je iz Celja proti Rogaški Slatini prek Šentjurja in Šentvida. Cesta do kmetije je v celoti asfaltirana.
Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji: Nemščina, angleščina in hrvaščina.

Kontakt info