Turistična kmetija Visočnik

Turistična kmetija Visočnik

Nadmorska višina: 1121m
Pohodništvo, Otroško igrišče, Kulinarična ponudba, Kolesarjenje

Turistična kmetija Visočnik je namenjena vsem, ki so željni miru in tišine, saj jo obdajajo skrivnostni gozdovi, prostrani hribi s številnimi travniki. Tam boste občutili, kako mirno in spokojno lahko narava deluje na vaše počutje.

Na kmetiji ima vsak letni čas svoj čar. Pozimi, ko narava spi, ste lahko čez dan aktivni na snegu, ko se stemni pa se je prijetno stisniti k peči, se odpočiti ali poklepetati v krogu družine. Spomladi lahko občudujete prebujajočo se naravo, v poletni vročini pa si poiščete senco v zavetju gozdov. Ko pride jesen, pa se lahko zopet podate na izlete v naravo.

Kmetija pa se poleg neokrnjene narave, doma pripravljenih gastronomskih specialitet, značilnih za Savinjsko regijo in Slovenijo, na splošno ponaša tudi z zelo dobro ohranjeno kaščo iz leta 1880. V preteklosti so bile kašče na Slovenskem značilna stavba za večino kmečkih domačij. V kašči so za vse, ki jih zanimajo stara kmečka orodja in pripomočki, ki so jih predniki s trudom uporabljali na kmetiji, shranili in uredili v manjšo zbirko.

V neposredni bližini hiše raste tudi gorski javor, ki je bil leta 1987 razglašen za najdebelejši gorski javor v Sloveniji. Ker drevo raste zunaj gozda, ni visoko, ima pa obseg v prsni višini 522 cm, njegovo starost pa ocenjujejo na več kot 150 let.

Kontakt info