Turistična kmetija Vertovšek

Turistična kmetija Vertovšek

Nadmorska višina: 316m
Pohodništvo, Otroško igrišče

Prav idilično se sliši: na gričku, na samem, ob gozdu, obdana s travniki, njivami in sadovnjaki, leži izletniška kmetija Vertovšek. Imajo govedo, prašiče, kokoši, pava, psa in mačke. Prostora okrog hiše je veliko; na urejen delu za piknike, v prijetni senci dreves se lahko naenkrat zbere tudi do 1000 ljudi. Prostor je osvetljen, ima plesišče in kotiček za manjšo glasbeno skupino. Vertovškovi pripravijo odojke, jagenjčke, kozliče, kotlovino, čevapčiče ... gostom pa ponudijo tudi možnost, da meso pečejo sami. Na kmetiji bodo na svoj račun prišli tudi vegetarijanci.

Ljubiteljem športa in rekreacije je namenjeno travnato igrišče, drugi pa si lahko privoščijo krajši ali daljši sprehod v naravo. Do sv. Jošta je poldruga ura hoda, do gradu Podsreda sta dve uri pešačenja, na vzpon na Bohor boste potrebovali približno tri ure pešačenja. Če boste pri Vertovškovih 15. avgusta, pa vam bodo priporočili obisk proščenja v Koprivnici.

Aktivnosti na kmetiji: otroško igrišče, pohodništvo
Aktivnosti v okolici: kopanje v pokritem bazenu, kopanje v odprtem bazenu
Število sedežev: 60
Dostop do kmetije: Krško - Brestanica - Senovo - Veliki Kamen - Koprivnica - Podsreda. Med Velikim Kamnom in Koprivnico je odcep, na njem kažipot, od tod pa do kmetije v Zajčjem kotu še kilometer. Kažipot je tudi na Senovem.
Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji: slovenščina, hrvaščina

Kontakt info