Turistična kmetija Uranjek – Pri Baronu

Turistična kmetija Uranjek – Pri Baronu

Oceni izletniško točko

Nadmorska višina: 600m
Pohodništvo, Otroško igrišče

Zaradi dobre kapljice so te kraje že nekoč obiskovali imenitneži. Danes jih obiskujejo izletniki, ki kolovratijo okoli Maribora in Ptuja. V zimskem času ponudijo domače koline, sicer pa imajo na vinotoču Pri Baronu vedno na voljo meso iz tunke, zaseko, domače salame, pa mleko in mlečne izdelke, domač sok, kis, jabolčnik in seveda vino. Tega lahko kupite tudi za domov, za prodajo pa imajo še jabolka in žganje. Daljši sprehod predstavlja pot do mariborskega Pohorja, ob domačiji je urejen travnik, kjer se izletniki podijo za žogo, pozimi pa se sankajo.

Poleg domačih kmečkih opravil so gostje vabljeni tudi na tradicionalne prireditve. Vas, naše drage prijatelje, vabimo, da nas obiščete na naši kmetiji. Privoščite si spomladanski sprehod po bližnjih travniki in gozdovih. Poskrbeli bomo za najmlajše z novimi igrali, tistim, ki uživajo v hrani, pa priporočamo SPOMLADANSKI MENI (zeliščni liker, čemažev namaz, gobova in goveja juha, govedina Pohorje beef, svinjska pečenka polnjena s slivo, mesna rulada z domačo pohorko bunko, hren, pražen krompir, ajdova kaša, sirova priloga z zelišči, sestavljena solata in jabolčni zavitek s hruško). Poskrbeli bomo, da boste pomembne dogodke praznovali v sproščenem domačem okolju, ob pravi domači hrani in pijači. Predhodna najava je potrebna tudi zaradi posebnosti Kmetije Uranjek, saj je vsa hrana, ki je pridelana doma, postrežena dnevno sveže pripravljena.

Aktivnosti na kmetiji: ribolov, smučanje, otroško igrišče, pohodništvo, kolesarjenje
Aktivnosti v okolici: tek na smučeh, kopanje v pokritem bazenu, drsanje, smučanje, otroško igrišče, kolesarjenje, keglanje, pohodništvo, kopanje v odprtem bazenu, ribolov
Dostop do kmetije: po asfaltni cesti Fram - Koprivnik - Planica.
Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji: slovenščina, nemščina, angleščina in hrvaščina.

Kontakt info

 
Turistična kmetija Uranjek