Turistična kmetija Soržev Mlin

Turistična kmetija Soržev Mlin

Nadmorska višina: 290m
Pohodništvo, Otroško igrišče, Lov, Kopanje, plavanje, Kolesarjenje

Starodavna domačija leži na otočku med reko Hudinjo in strugo potoka, ki teče na kolesa mlina in žage venecijanke. Številni obiskovalci si lahko ogledajo delovanje mlina in prisluhnejo gospodarju, ki jim predstavi pot od zrnja do kruha. Domačnost in gostoljubje je moč čutiti v treh apartmajih.

Bližnja okolica je znana po številnih kulturnih in sakralnih spomenikih, narava pa vabi na ogled botaničnih in geoloških zanimivosti. Kmetija leži blizu številnih središč, ki ponujajo obilo možnosti za razvedrilo in rekreacijo. Toplice Dobrna so oddaljene le šest kilometrov, Terme Zreče 15, Celje pa 12 kilometrov. Tako je dovolj možnosti za kopanje in smučanje na Rogli, gostje se lahko odpravijo na ribolov na Šmartinskem jezeru, še najbolj zanimivo pa je spremljati delo stare žage venecijanke z velikim podlivnim kolesom, ki jo gospodar še požene, in se odpraviti domov z moko, bodisi rženo, ajdovo, polnovredno, pšenično, rumeno ali belo koruzno moko. Turistična kmetija je bila leta 2001 sprejeta v evropsko mrežo hiš s tradicijo v Sloveniji.

Dostop do kmetije: Po magistralni cesti iz Celja proti Mariboru (ali obratno), nato v Višnji vasi odcep na regionalno cesto proti Dobrni. Na krožnem križišču nadaljujete v smeri Dobrna (drugi izhod) in na prvem križišču zavijete desno in takoj zatem levo, kjer je tudi označba. Nato še 300 metrov po lokalni cesti proti Polžam.
Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji: slovenščina, nemščina, angleščina in hrvaščina.

Kontakt info