Terme Lendava

Terme Lendava

Wellness, SPA, Savnanje, Masaže, Kozmetične storitve, Kopanje, plavanje, Kolesarjenje, Kampiranje

Sredi vinorodnih goric z vrhunskimi vini, ki predstavljajo del kulinarične ponudbe, ležijo Terme Lendava. Njihova posebnost je edinstvena parafinska termalna voda, ki ima blagodejne učinke na tegobe gibalnega sistema, terme pa imajo tradicijo lajšanja revmatskih obolenj, zato so priljubljene med seniorji. Tako zaradi termalne vode kot zaradi obilice možnosti aktivnega oddiha terme pogosto obiskujejo rekreativni in profesionalni športniki. Zdrav duh v zdravem telesu je moto term, ki mu sledijo tako zaposleni kot gosti.

Lendavska termalna voda sodi med naftne vode in ima posebno kemično sestavo. Ob izviru ima temperaturo 62°C in vsebuje veliko parafina, ki blagodejno vpliva na kožo. Parafinsko termomineralno vodo so odkrili po naključju ob izkopavanju naftne vrtine leta 1965, ko je v sosednji vasi Petišovci namesto težko pričakovane nafte na dan bruhnil vroči vodni izvir. Čez čas so domačini ugotovili, da kopanje v tej vodi lajša tegobe, za katere pravimo, da jih prinesejo leta.

V Termah Lendava se na več kot 1.800 m2 vodnih površinah razteza osem bazenov različnih oblik in velikosti: zimsko letni bazen, termalni bazen »grozd«, olimpijski bazen s toboganom in drčo, otroški bazen ter notranji bazeni. K aktivnim vodnim doživetjem prispevajo vodni efekti, hitra reka, podvodne masaže, gejzir in vodni slap. Ob petkih in sobotah je mogoče nočno kopanje.

Terme Lendava so manjše terme, ki pa kljub temu ponujajo namestitev za vse okuse. V sklopu term se nahajajo hotel, apartmajsko naselje in kamp. Hotel Lipa je srednje velik hotel z razvejano ponudbo za aktivne počitnice. Apartmajsko naselje Lipov gaj je primerno za družine, ki potrebujejo več prostora. Gostje Kampa Lipa lahko koristijo vse storitve term, ki so namenjene hotelskim gostom.

Kontakt info