Terme Dobrna

Terme Dobrna

Zabava, Wellness, SPA, Savnanje, Poročna lokacija, Pohodništvo, Masaže, Kulinarična ponudba, Kozmetične storitve, Kopanje, plavanje, Kolesarjenje

Terme Dobrna so najstarejše delujoče slovensko termalno zdravilišče, saj se ponašajo z več kot šeststoletno tradicijo. Leta 1403 so vodo prvič uporabljali v zdravstvene namene. Srce zdravilišča je termalni vrelec, ki se nahaja v osrednjem delu Zdraviliškega doma. Voda s temperaturo pri izviru od 35 do 36 stopinj C prihaja iz globine 1.200 metrov in blagodejno zdravilno vpliva na vse vrste ženskih bolezni.

Prava posebnost Term Dobrna je čudoviti energetski park, ki je že po naravi ustvarjen v skladu s starodavno kitajsko vedo in umetnostjo Feng Shui. Terme Dobrna imajo namreč idealno postavitev, ki je po Feng Shuju poimenovana Cesarski prestol. Po besedah mojstra Feng Shuja, Izidorja Habjaniča, je zdraviliški park, ki je srce Dobrne, eden izmed najidealnejših naravnih točk na svetu.

Poleg zdraviliških storitev je za goste organizirana tudi rekreacijo in razvedrilo, izbirajo lahko med zunanjimi in notranjimi termalnimi bazeni, whirpoolom in teraso za sončenje, za najmlajše pa je poskrbljeno v otroškem bazenu.

Terme Dobrna poleg vodne aerobike in jutranje gimnastike svojim gostom ponujajo še veliko več. V športnem parku so gostom na voljo tenis igrišča na peščeni podlagi, balinišče, kegljišče, vrtni šah, trim steza, možno pa si je izposoditi tudi kolesa. Gostje bivanje v termah izkoristijo tudi za številne sprehajalne in kolesarske poti ter izlete v bližnjo okolico.

Kontakt info