Terme Čatež

Terme Čatež

Wellness, SPA, Savnanje, Masaže, Kopanje, plavanje

Terme Čatež so pravi kraj oddiha in zabave 365 dni v letu!
Termalno vodo so odkrili na Čateškem polju na obrežju Save pred več kot 200 leti. Zapis o Čateških toplicah iz leta 1855 navaja, da so bile toplice v »čateški verbini« znane vsaj od leta 1802. V tistem času so si ljudje sami skopali jame v prod ali pesek, jih ogradili z vejami in se v njih »kalužali«. Ker je bila voda zelo vroča – leksikon navaja, da so bili čateški vrelci najtoplejši v banovini – so se hodili hladit v bližnjo Savo.

V Termah Čatež je 11 vrtin termalne vode, ki prihaja iz globine 300 do 600 m s pretokom 60 litrov v sekundi in temperaturo od 42 do 63 °C.

POLETNA RIVIERA
Poletna Termalna riviera z največjim zunanjim bazenskim kompleksom daleč naokoli omogoča zabavo za vse generacije na več kot 10.000 m² termalnih vodnih površin. Pričakujejo vas vodne atrakcije in bazeni raznolikih oblik s temperaturo termalne vode od 26 do 36 oC.

Uživajte v vodi tisočerih oblik. Tobogani, gusarski otok, počasna reka, bazen z valovi, otroški bazeni, igrala, whirlpooli ... Težko boste vse skupaj preizkusili v enem samem dnevu. V Termah Čatež vreme ni ovira za vodne užitke. Le sprehod čez povezovalni most vas loči do nadaljevanja kopanja v zimski Termalni rivieri.

ZIMSKA RIVIERA
Na zimski Termalni rivieri zaplavajte v termalni vodi največjega pokritega kompleksa bazenov in odkrijte vodni raj na več kot 2.300 m2 notranjih termalnih površin z vodnimi atrakcijami.

Pod tri kupole zimske Termalne riviere vabijo bazeni, whirlpooli, slapovi, masažna ležišča ... Ko je počasnosti dovolj, sledi zabava med valovi ali na divji reki. Spustite se v vodno doživetje na toboganu skakalnica ali kamikaza. Ljubitelje hitrih spustov navdušuje tobogan z zaprto cevjo s svetlobnimi učinki, iskalce presenečenj pa drevo doživetij.

Na gorskih grebenih vulkanske gore odkrijte galerije, urejene v plaže in se sprostite v masažnih prostorih.

Kontakt info