Soriška planina

Soriška planina

Tek na smučeh, Smučanje, Sankanje

Soriška planina je zanimivo turistično središče v Sloveniji, ki se razpoteza na nadmorski višini 1287 do 1550 m in obsega površino 25 ha.

Ob prihodu na Soriško planino vas pričaka idilična, neokrnjena narava in vsak se rad vrača tja, saj je deležen čistega zraka in, še posebej v lepem vremenu, čudovitega razgleda na bližnje in daljne vrhove. Ponuja obilico športnih in rekreativnih aktivnosti čez celo leto, poleg tega pa je poskrbljeno še za gostinsko oskrbo in prenočitve. Vselej se trudijo za domače in udobno počutje svojih obiskovalcev. S tem namenom vsako leto razvijajo in dopolnjujejo ponudbo ter si prizadevajo pridobiti nove prenočitvene kapacitete ter izboljšati gostinsko ponudbo. Na samem smučišču se načrtuje tudi povečanje smučarskih površin za 10 ha.

Soriška planina je majhen in prijazen smučarski center, ki je izjemno primeren za prve zavoje na snegu. Najštevilnejši obiskovalci so družine, planina pa je znana tudi po svojem tekmovalnem poligonu, kjer si vsak teden merijo moči predvsem mlajši tekmovalci, srečamo pa lahko tudi slavna imena nacionalnih reprezentanc. Smučišča so namenjena rekreativnim smučarjem in tekmovalcem. Smučišče ima slalomsko, veleslalomsko in smuk progo. Na samomerilni progi lahko sami ocenite svoje smučarske sposobnosti.

Dolžina prog:
- skupna dolžina: 6 km
- lahke proge: 3 km
- srednje proge: 2 km
- težke proge: 1 km
- najdaljša proga: 1.5 km
- najtežja proga: 1.5 km

Dostop: do Soriške planine lahko pridete iz gorenjske smeri prek Železnikov ali Bohinjske Bistrice in iz primorske prek Podbrda. V lepem vremenu se bo pred vami odprl razgled na Julijske Alpe. Smučišča so namenjena tako smučarjem začetnikom kot rekreativnim smučarjem in tekmovalcem, ki jih pričakuje veleslalomska proga. Vsi pa lahko svojo hitrost izmerijo na posebej za to postavljeni progi.

Dobrodošli so tudi deskarji, sankači in ljubitelji teka na smučeh.