Šmarješke Toplice

Šmarješke Toplice

Wellness, SPA, Trim steza, Tenis, Savnanje, Pohodništvo, Odbojka, Nordijska hoja, Mini golf, Košarka, Kopanje, plavanje, Kolesarjenje

Terme Šmarješke Toplice ležijo na 169 m nadmorske višine, sredi gozdov in travnikov v jugovzhodnem delu Slovenije. Lepote narave in blagodejnost klime dopolnjujejo zdravilne učinke vrelca, ki ima 32º C in je oplemeniten z ogljikovim dioksidom, magnezijem, kalcijem in kalijem. Osrednja točka kraja je hotelski kompleks zdravilišča, ki ga obdaja urejen in prostran zdraviliški park, skozi katerega vodi botanična pot. Kraj je obkrožen z zelenimi griči, kar ga loči od urbanih središč.

Danes sodoben center za rehabilitacijo in zdravljenje bolezni srca in ožilja, poškodb gibalnega aparata, bolezni centralnega in perifernega živčevja, rehabilitacijo športnikov in bolnikov s športnimi poškodbami, ki ga spremljajo sodobno opremljene sobe visokih kategorij, najsodobnejši medicinski wellness ter pestra ponudba športnih in sprostitvenih aktivnosti, ima bogato zgodovino.

Poleg notranjih bazenov so v hotelskem parku obiskovalcem na voljo tudi zunanji bazeni. Za zdravje, boljše počutje in dopolnitev prostega časa lahko obiščete Vitarium Spa&Cliniquem center, kjer se trudijo zadovoljiti želje in potrebe sodobnega človeka po kakovostnejšem življenju in dobrem počutju.

V sklopu zdravilišča deluje tudi športni center, ki razpolaga s teniškimi igrišči, mini golfom, nogometnim in košarkarskim igriščem, peščenim igriščem za odbojko, trim stezo, nudijo pa tudi najem kolesa.

Kraj in okolica ponujata številne sprehajalne in pohodniške poti in sta pravšnje izhodišče za obisk številnih izletniških krajev oz. turističnih točk v okolici. V kraju deluje Center Nordijske hoje Šmarješke Toplice, ki je prvi tovrstni center v Sloveniji. Za vas so pripravili devet dobro označenih poti, na katerih boste spoznali prelepo okolico Šmarjeških Toplic.

Kontakt info