Rogla

Šola smučanja, Smučanje

Na Rogli znajo poskrbeti za zimske radosti. O tem priča zadovoljstvo številnih gostov, ki se na Zreško Pohorje redno vračajo. Nenazadnje o tem pričajo številna domača in mednarodna priznanja, ki jih je Rogla prejela.

Z modernimi sistemi umetnega zasneževanja zagotavljajo smučarske užitke od pozne jeseni do zgodnje pomladi. Smučarjem zagotavljajo najmanj sto smučarskih dni na vzorno urejenih smučiščih, pokritih z naravnim in kompaktnim snegom. Na približno 100 ha urejenih smučiščih za začetnike, rekreativce, vrhunske smučarje in tekmovalce se nahaja 11 vlečnic, 2 štiri sedežnici in več deset kilometrov urejenih prog za smučarje tekače.

Tisti, ki jim ne manjka energije in adrenalina, se dobro znajdejo tudi na ovirah v Fun parku Rogla, poligonu za deskarje in free style smučarje, ki poteka vzdolž leve strani smučišča Mašin Žaga.

Posebno doživetje je, od četrtka do nedelje, nočna smuka na osvetljenih smučiščih Košuta in Jasa. Za tiste, ki vedo, da za učenje ni nikoli prepozno, nudi Šola snežnih športov Intersport, začetniške in nadaljevalne tečaje. Pod vodstvom učiteljev smučanja boste ugotovili, kako zabavno je lahko smučanje in kako preprosto ga je obvladati. Šola snežnih športov Intersport že vrsto let prejema priznanja za najboljšo šolo smučanja v Sloveniji.

Za uživanje na snegu ne potrebujete lastne smučarske opreme, saj vas bodo na Rogli, v izposojevalnici opreme, oblekli od nog do glave. Za najmlajše goste bo poskrbljeno v smučarskem vrtcu na snegu, kjer so številna igrala. Po dogovoru je organizirano tudi varstvo.

Če je v vas nekaj tekmovalnega duha, se lahko vselej spoprimete z rekreativno tekmovalno progo na Mašin žagi. Za organizirane skupine in podjetja so vselej pripravljeni organizirati smučarsko tekmovanje. Za prijeten zaključek dneva pa poskrbijo s pogostitvijo in zabavo v enem izmed gostinskih objektov.

Dolžina prog:
- Težke proge : 1,5 km
- Srednje težke proge : 8,5 km
- Lahke proge : 2 km
- Tekaške proge : 18 km

Kontakt info