Ribniško Pohorje

Ribniško Pohorje

Šola smučanja, Tek na smučeh, Smučanje

Smučišče Ribniška koča leži na ovršju Ribniškega Pohorja, na nadmorski višini od 1368 m do 1525 m, sredi idilične narave zasneženih planj in smrekovih gozdov. Vlečnici Velka in Črni Vrh povezujeta 2,3 km urejenih smučarskih prog za manj in bolj zahtevne smučarje. Naravni sneg vas vabi od sredine decembra do pozne pomladi.

Ribniško Pohorje ponuja tudi 6 km urejenih tekaških prog, v okolici najvišjega vrha Pohorja - Črni Vrh 1543 m. Ljubitelji teka na smučeh lahko uživate v samoti romantične, zasnežene pokrajine in prekrasnega razgleda na Savinjske alpe in Svinško planino.

Pravljična zimska idila, ugodne cene smučarskih vozovnic in domače dobrote iz Ribniške koče vas pričakujejo! Smučišče Ribnica na Pohorju leži nad idilično vasjo Ribnica na Pohorju, na nadmorski višini od 715 m do 921 m. Ob 2 vlečnicah vas pričakuje 2,2 km urejenih, raznolikih smučarskih prog, ki nudijo smučarsko veselje vsem starostnim skupinam smučarjev in deskarjev. Na smučišče še posebej vabimo družine z otroci in organizirane skupine s smučarskimi učitelji smučarske šole Džana.

Kot poseben bombonček vam ponujamo tudi čare nočne smuke.

Dolžina prog:
- Težke proge : 1,5 km
- Srednje težke proge : 2 km
- Lahke proge : 1 km
- Zelo lahke proge : 1 km
- Sankaške proge : 1 km
- Tekaške proge : 3, 6, 8, 16km

Kontakt info