Povhov mlin – Šentanel

Povhov mlin – Šentanel

Oceni izletniško točko

Turistična kmetija POVH Vas prisrčno vabi, na ogled Povhovega mlina in na oddih v lepo urejenem apartmaju, v Šentanelski reki na Koroškem. Vsak dan si lahko pričarate trenutke sproščenosti in zaživite v duhu naših dedkov in babic pod vodstvom mlinarja ali mlinarice, ki Vas bosta popeljala v čase mlinarstva v Šentanelski reki. Povhov mlin si resnično velja ogledati. Ogledate si lahko mlin in stope, kjer se lušči žito. Celoten kompleks je etnološka znamenitost in velik kulturni spomenik, star več kot 150 let.

Kulinarična ponudba
Po predhodni najavi vam v podstrešni sobi mlina domači pripravijo tudi pokušnjo koroških kulinaričnih posebnosti. Prigriznete lahko domač rženi kruh, pogače, ocvirke s prilogo in še bi se našlo, postrežejo pa tudi z domačim jabolčnim moštom ali sokom.

Ideje za izlet po okolici Blizu je turistična vasica Šentanel, lahko pa se podate po mlinarski in rekreacijski poti, ki se začne pri Povhovem mlinu. Koroško lahko raziskujete s kolesom ali pa se odpravite v planine – blizu so Velika Peca, Uršlja gora, Raduha in Obir. S splavarji se lahko zapeljete po Dravi ali raziskujete podzemlje pod Peco.

Kontakt info