Mariborsko Pohorje

Mariborsko Pohorje

Oceni izletniško točko

Šola smučanja, Tek na smučeh, Smučanje, Sankanje, Pohodništvo, Nordijska hoja, Kolesarjenje, Jahanje, Golf

Na osrednjem grebenu Pohorja, sredi gozdov, vas pozimi in poleti vabi priljubljeno turistično središče Mariborsko Pohorje. Kljub pestri turistični ponudbi je Pohorje ohranilo vso svojo lepoto, številne naravne in kulturne znamenitosti ter etnološke posebnosti.

Pohorje je priljubljena izletniška in rekreacijska točka za vse generacije. Na zasneženih smučiščih, tekaških in pohodniških poteh se srečujete smučarji, tekači na smučeh, deskarji na snegu, pohodniki, planinci, gorski kolesarji, padalci, ljubitelji konj in adrenalinskih aktivnosti željni avanturisti.

Smučarski center Mariborsko Pohorje vam ponuja več kot 41,5 km urejenih smučarskih prog vseh težavnostih stopenj na nadmorski višini od 325 m do 1327 metrov. Na grebenih Pohorja se razprostira 27 km tekaških prog. Smučišča povezujejo 5 sedežnic, 16 vlečnic in ena krožno- kabinska žičnica. Do krožne - kabinske žičnice lahko pridete kar z mestnim avtobusom.

Navdušeni gorski kolesarji, pohodniki in jahači najdete na Mariborskem Pohorju številne možnosti, da se vam povsem običajen dan z rekreacijo spremeni v nepozaben pohorski dan!

Porabite odvečne kalorije z izredno priljubljeno metodo nordijske hoje s palicami. S posebnim palicami lahko opravite lažjo vadbo, rehabilitacijo, trening za moč rok, ramen in mišic na nogah ali kondicijski trening.

Doživite ježo po slikovitih pohorskih gozdovih in jasah. Uživajte naravne lepote Pohorja s sedla. Poskusite sesti v sedlo ali pa seznanite vaše najmlajše z jahanjem in konji. Če pa vam ni do sedla, pa si privoščite izlet z udobno kočijo.

Ob hotelu Arena, v neposredni bližini parkirnega prostora prireditvene dvorane, vas pričakujemo na novem vadišču za golf.

Kontakt info