Logarska dolina

Logarska dolina

Oceni izletniško točko

Šola smučanja, Tek na smučeh, Smučanje, Sankanje, Plezanje po zaledenelih slapovih, Hoja s krpljami

Doživetja deviških snežnih planjav, privlačnih zimskih razgledov in bele gluhe tišine so privilegij turnih smučarjev. S spustom so poplačani vsi napori vzpona ob visokem snegu. Krasne so smučine z Ojstrice v Logarsko dolino ali pa s Savinjskega sedla v Logarsko dolino. Bolj drzni pa svoje zavoje poiščejo tudi v grapah Turske gore, Rink in Mrzle gore. Najprimernejši čas za smučarske avanture je pomlad, ko je sneg že dovolj utrjen in nevarnost plazov majhna.

Poleg ostalih športnih aktivnosti lahko v zimskem času v Logarski dolini tudi smučate. Smučišče je manjše in namenjeno manj zahtevnim smučarjem, predvsem šolskim skupinam in družinam. Ljubiteljem alpskega smučanja je na Solčavskem na voljo še smučišče na kmetiji Ložekar v Matkovem kotu.

Tek na smučeh je množična oblika rekreacije, ki ima v Logarski dolini odlične pogoje. Tu je speljana krožna tekaška steza v dolžini 13 km. Steza je zaradi svoje konfiguracije primerna tako za začetnike kot tudi za zahtevnejše tekače.

Urejeno sankališče je ob kapeli Kristusa Kralja v Logarski dolini ter na smušišču Logarska dolina. Ob ugodnih razmerah je urejena tudi sankaška proga med slapom Rinka in planšarijo Logarski kot. Na Solčavskem ne primanjkuje gričkov po katerih se lahko sankamo po mili volji.

Kontakt info