Kamp Nadiža

Kamp Nadiža

Pohodništvo, Odbojka, Košarka, Kopanje, plavanje, Kolesarjenje, Kampiranje

V skrivnostnem Breginjskem kotu leži na dnu doline tudi vasica Podbela. Pod vasjo, tik ob reki Nadiži, pa se nahaja kamp Nadiža. V svoj objem vabi vse, ki imajo radi neokrnjeno naravo ter čisto reko s čudovitimi prodišči. Domačini celo pravijo, da Nadiža v sebi skriva nekatere zdravilne lastnosti.

Kamp je zelo primeren za družine z majhnimi otroki, saj se lahko razposajeno igrajo ob vodi in v njej. Otroško igrišče je opremljeno z igrali: tobogani, gugalnicami, peskovnikom, dvema trampolinoma. Ločeno od kampa oddajamo tudi prostor za tabornike in skavte.

Obiskovalci lahko pri nas preživijo tudi aktivne počitnice. Poleg kopanja v naravnih tolmunih reke Nadiže in brezskrbnega poležavanja ob njej imajo še veliko drugih možnosti. Lahko igrajo košarko, odbojko na mivki, mali nogomet, namizni tenis, balinajo, kolesarijo po označenih kolesarskih poteh. V začetku nadiške doline je tudi naravna plezalna stena. Na pobočju Stola, 1673 metrov visokega, pa imajo idealne razmere vsi, ki se ukvarjajo s pohodništvom, jadralnim padalstvom in zmajarstvom.

Likovne ustvarjalnice za otroke in mladino (po vnaprejšnjem dogovoru tudi za odrasle):
- OD SREDINE JULIJA DO SREDINE AVGUSTA vsak dan, ko vreme dopušča, razen ob ponedeljkih:
1. skupina: 9.30 - 11.00
2. skupina: 11.30 - 13.00
Za otroke mlajše od 6 let je zaželeno spremstvo odrasle osebe.

Na delavnicah se igramo z različnimi tehnikami, materiali in motivi, pri čemer ni meja za domišljijo in ustvarjalnega duha. V primeru večjega zanimanja se lahko - preko ustvarjanja, seveda - posvetimo tudi zgodovini likovne umetnosti.

Odprto: 15. marec - 20. oktober