Hotel Grad Otočec

Hotel Grad Otočec

Tenis, Rekreacijski tek, Piknik prostor, Kulinarična ponudba, Kolesarjenje, Golf

Grad Otočec se nahaja blizu Novega mesta na Dolenjskem. Je edini vodni grad v Sloveniji in stoji na enem od otokov reke Krke. Njegova podoba se je oblikovala skozi stoletja.

Nastanek gradu sega v sredino 13. stoletja, v leto 1252. Samo ime Otočec izvira od freizinških škofov. Lastniki gradu so se imenovali vitezi z otoka-de Werde ali otočani. Sredi 14. stoletja je bila stavba razširjena in je dobila tlorisno obliko črke L. Grad je bil dodatno utrjen po turškem pustošenju leta 1471. V drugi polovici 16. stoletja je začel dobivati renesančno podobo. V drugi polovici 17. stoletja je grajsko poslopje dobilo med drugimi predelavami tudi arkadirane hodnike v pritličju in obeh nadstropjih južnega trakta. Med drugo svetovno vojno so partizani grad požgali in takrat je najbrž tudi zgorel dragoceni arhiv, v katerem se je skrivala marsikatera zanimiva zgodba iz bogate zgodovine tega prelepega gradu. Po vojni je bil grad nacionaliziran.

V gradu je danes luksuzni Hotel Grad Otočec in grajska restavracija z vrhunsko kulinarično ponudbo.

V neposredni bližini hotela, na desnem bregu reke Krke, se nahaja Kamp Otočec. Slabih 300 metrov od grajskega kompleksa je Hotel Šport in motel, ki je namenjen predvsem tranzitnim potnikom. Zabavate se lahko v hotelu Šport, kjer imajo igralnico. Za poslovna srečanja je v hotelu na voljo sodobna kongresna dvorana. V restavraciji Tango je možno ob koncih tedna zaplesati ob zvokih žive glasbe. Otočec se je razvil tudi v športni center, ki ponuja odlične pogoje za tek in kolesarjenje, gostom pa so na voljo tudi igrišča za razne športne aktivnosti kot so tenis, golf in druge. Reka Krka v gornjem toku vabi na rafting, pod gradom pa lahko lagodno čolnarite ali lovite ribe.

Grad Hotel Otočec je idealno mesto za romantično in nepozabno poroko, kjer se gostje lahko počutijo kraljevsko. Nudijo več aranžmajev kot so: Grajska poroka v Viteškem salonu, Viteška poroka, Poroka na prostem, Romantična poroka v soju bakel in sveč, Poroka na prostem z družico in starešino, Gosposka poroka ali Na sanjavi Krki.

V zadnjem času so priljubljene piknik večerje na prostem pod šotorom, v grajskem parku. Park je oblikovan po vzorih angleškega krajinskega sloga. Najstarejša drevesa so stara dobrih sto let, večina pa je bila posajena po obnovi gradu v petdesetih letih 20. stoletja.

Kontakt info