AMON

Vinogradništvo, Prenočišča, Pohodništvo, Kulinarična ponudba, Kolesarjenje, Golf

S ponosom, ljubeznijo in poštenim delom čuvajo Amonovo dolino in jo bogatijo s pridobljenim znanjem. V kleteh pradedkov še vedno zori odlično vino, vrtovi babic dajejo zdravo zelenjavo in zelišča, stari sadovnjaki odlične sadeže,ki jih vzgajajo v naravi prijaznem načinu kmetovanja. Gozdovi še vedno objemajo dolino, zelene pašnike pa danes kosijo bolj pogosto, saj se po njih vsak dan sprehajajo golfisti, ki cenijo to neokrnjeno naravo in v njej uživajo.

Vse pridelke lahko poskušajo obiskovalci doline v gostišču, kjer še vedno pripravljajo hrano po receptih naših babic in nekatere med njimi v njihovi krušni peči.

Nekoč so mimoidočim popotnikom ponudili predniki tudi streho nad glavo, če ni bilo prostora v mali kmečki hiši, pa na skednju, na senu. Te prostore so danes preuredili v vrhunsko opremljeno in naravi prijazno penzionsko hišo Natura Amon. S konji so si predniki pomagali pri delu in so bili dolga leta tudi spremljevalci današnjega posestva. Kot simbol konji še danes krasijo družinski grb.

Pašnike, kjer so se nekoč pasli konji in govedo, so leta 1999 preuredili v golf igišče. Del Amonove zapuščine tako prenašajo tudi na cenjene goste in obiskovalce, saj so bila vrata Amonove domačije vedno na stežaj odprta za vse dobre ljudi.

Kontakt info