Turistična kmetija Urška

Turistična kmetija Urška

Nadmorska višina: 442m
Savnanje, Ribolov, Pohodništvo, Otroško igrišče, Namizni tenis, Lov, Kolesarjenje

V objemu zelenega Pohorja, na griču ob gozdu, leži turistična kmetija Urška, poimenovana po domači hčeri. Priznanja in pohvale, ki pričajo, da je kmetija najboljša med najboljšimi, potrjuje Topolškova družina, ki se s svojimi gosti, teh pa je pri njih vedno polna hiša, zlije v eno.

Hrana, ki jo pripravlja Vilma, preprosto očara: več vrst kruha (ržen, ocvirkov, sadni …), suhomesnih in mlečnih izdelkov, juh in prikuh, vloženo sadje in zelenjava, marmelade, sladice … se topijo v ustih. Postrežejo z vegetarijansko, makrobiotično in dietno hrano, ki jo je mogoče zaliti z vinom iz domače kleti: belim, rdečim, ledenim ali pa z najrazličnejšimi domačimi sokovi.

Na kmetiji se lahko sprostite in naberete novih moč v hiši dobrega počutja, kjer se lahko razvajate ob savnah, jacuzzi-ju ter seneni kopeli.

Ob prihodu vas bo pozdravil pes Luks, ki goste spremlja po okolici, imajo pa še muce, zajčke, ovčke, koze ... Otroci se ne morejo ločiti od živali. Lahko si sposodite kolo ali z gospodarjem Tonetom postojite v vinski kleti. Zreče, Rogla in celotno Pohorje goste poleti "zaposlijo" s kopanjem, pohodništvom in nabiranjem gozdnih sadežev, pozimi pa s smučanjem.

Aktivnosti na kmetiji: namizni tenis, ribolov, savna, otroško igrišče, lov, pohodništvo, kolesarjenje
Aktivnosti v okolici: tenis, tek na smučeh, kopanje v pokritem bazenu, balinanje, smučanje, konjeništvo, zmajarstvo, golf, keglanje, kopanje v odprtem bazenu
Dostop do kmetije: Z magistralne ceste Celje-Maribor zavijete v vasi Stranice na levo proti Vitanju, po 400 metrih sta desno odcep za Križevec in kažipot; upoštevajte table.
Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji: slovenščina, nemščina, angleščina in hrvaščina.