Turistična kmetija Pri Štefaniču

Turistična kmetija Pri Štefaniču

Nadmorska višina: 172m
Tenis, Ribolov, Pohodništvo, Otroško igrišče, Namizni tenis, Lov, Kolesarjenje

V Dragatušu, na jugovzhodu Slovenije, v Beli krajini, leži, na polovici poti med Črnomljem in Vinico, turistična kmetija Pri Štefaniču.

Suhomesnati izdelki, prežganka, gobova juha, ajdovi in koruzni žganci, jagenjček, odojek, solata z doma pridelanim jabolčnim kisom in za zajtrk slasten domač slivov džem, predstavljajo samo delček dobrot, ki jih boste lahko okusili pri Štefaničevih. K jedem postrežejo izbrano vinsko kapljico ali sadno žganje. Ljubitelji brezalkoholnih pijač boste uživali v domačem jabolčnem soku.

Prva zanimivost je že sama gostilna gostiteljev, Župančičev hram, v kateri je preživljal mladost pesnik Oton Župančič in v kateri je danes urejena spominska soba. Po pesniku so Belokranjci poimenovali tudi pešpot, ki vas bo vodila skozi Krajinski park Lahinja. Okolica vabi kolesarje, nad vasjo Obrh je speljana zanimiva grajsko - gozdna učna pot. Če želite, vam Štefaničevi organizirajo spust po reki Kolpi, ogled izdelave domačega platna in barvanja pisanic, zanimiv bo tudi obisk hišne vinoteke.

Dostop do kmetije: Od Črnomlja do Dragatuša je devet kilometrov, če se odpeljemo proti Vinici. Ob glavni cesti so postavljeni kozolčki z napisi Pri Štefaniču.
Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji: Nemščina, Italijanščina, angleščina in hrvaščina.